Shoqata Studenti | Protokolli i vitit 2006
15848
page-template-default,page,page-id-15848,page-child,parent-pageid-15817,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Protokolli i vitit 2006

SHOQATA e STUDENTëve SHQIPTARë NË ZÜRICH
VEREIN ALBANISCHER STUDENTEN IN ZÜRICH

Protokol te mledhjes se pare te kryesise me 20.01.06

Dorezime
Einzahlungsscheine (50 Fr.)
adresat per bashkpunimin me gazetaret
kontratat me banken, fakturat
CD me “Logo, Briefkopf” etc. te shoqates
gotat etj. qe kan mbet prej partit me lyp prej Albanit

Konto e shoqates / E-Banking
duhet me tregu bankes qe eshte ndrru kryesia e shoqates permes nje letre
duhet me kqyre a ekziston mundsija e E-Banking-it te banka Credit Suisse alternativa tjeter do te ishte me çel nje konto tjeter te UBS-i
me zgjedhjen e kryesise te re fillon edhe perioda e re, do me thon edhe perioda e pagesave per antarzimin

Dokumentacioni
Schliessfach: Lulja pagoj 90 Fr. (70 Fr. per Depot) edhe e mban qelsin
Ordner: per nje dokumentacion ma te qarte te fakturave, kontratave, protokolave
Postfach: nje adrese, sidomos per bashkpunimin me sponsora. Ekziston mundsia te perdorim „Postfach“’in te Agronit
listat e antarve edhe adresat (Perparimi)

Bashkpunime
Zürcher Gemeinschaftszentrum Seebach: salla per party, rezervimi duhet te jete me kohe (Orhani)
AKI: Orhani edhe Dritoni duhet te shkojn personalisht

www.studenti-zh.ch
webfaqja eshte e regjistrume ne emrin te Naserit
artikujt te gazetave me publiku online (Perparimi)
protokolat me qit online per antaret
fotografijat e takimeve special me qit online
dokumentacionet „Letersia shqiptare“ me publiku ne webfaqen (Perparimi)
ishte qene ndoshta me eficient nese kooperon Meritoni me Lulin

Sponsora
duhet te definojm qvar lloje reklame (webfaqe, flyer etj) per cilen shume (Agroni)

Mledhja e kryesise (II) me 24.01.06 ne ora 17.00
ideja per takimet speciale
Traktandat
pregaditja e presentacionit per antaret (“Leitbild”)

Mledhja e kryesise (III) me 28.02.06
propozimet per ndryshime ne baze te statutave

Mledhja me krejt antaret me 15.03.06
presentacioni e “Leibild”-it te shoqates
votime per propozimet e ndryshimit te statutave
dallimi: antaret aktiv – pasiv me definu
mundsia me taku shoqata te tjera te studenteve shqiptare ne zvicerr

“Leitbild” te shoqates
brendi : revue, planet te ardhshme, qellimet, dobiata te antarve
ideja eshte qe me ofru antareve nje lloje prospekt
Powerpoint-presentacioni ose Folie

Takimet speciale: Sofra
me fillim te semestrit: 08.04.06
duhet te rezervohet vendi ne Studentenheim (Gazmendi) edhe te organizohet WC-Papier masi nuk paska
liste: kush qvar specialitet po merr me veti
Protokoli

pjesemarres: antaret edhe kryesia
protokolistja: Fehmije
qellimi: GV
vendi: AKI
data: 03.07.06
koha: prej: 18:30 deri: 20:00


Protokol II
nr. perfundime, vendime, projekte
1 një feedback për Grill-party dhe Sofrën/ vlerësimi i punës së deritanishme të shoqatës
Mendimet per sofren: ka qen sukses, shum njerzt, vendi pak i ngusht, mungesa e ndenjesave, dekorimi tjeter her ma mire, muzika ka munguar
FAZIT: organizimi hapesinor ka mujt mu kon ma mire
2 28. Nëntori: dy alternative, votimi i anëtarëve për njërën alternative vendos se ku do të mbahet festa
prezentimi e alternatives ne Seebach nga Orhani dhe e alternatives ne Sugarlounge nga Lulja
rezultati i votimit: Seebach: 3 Sugarloung: 7
3 caktimi definitiv i ndihmuesve për 28. nëntor
ne GV jan lajmru vulnetaret per ndim, do te mbahet nje mbledhje ekstra per 28. nentorin
4 dorëheqja e Agronit nga posti i arkatarit dhe zgjedhja e Ardianit
esht konfirmuar nga antaret ne GV
5 faqja e re e internetit dhe dizajni definitiv: www.studenti-zh.ch
Komplimente per Lulin
kerkesa nga antaret per nje link ma atraktiv: momentalisht skemi alternativ tjeter
Informacionet per studentet nga maqedonija ose kosova ne faqe duhet me aktualizu
6 Email i kryesisë në faqe të internetit: kontakt@studenti-zh.ch
per nje komunikim ma eficient
7 publikim u punimeve dhe protokolleve në faqe
studentat munden me prezentu punimet e tyre ne faqe, ato munden te perdoren nga te tjert si nje lloje shembull
8 letra e ministrisë
prezentim i komunikacionit deri tash, kemi offerta per bashkpunim (jo konkret)
Idejat nga antaret per bashkpunim: “summer school” per studentet shqiptar, “Workshops” etc.
propozimet tjera mundenit te dergoni ne emailin e kryesis!
9 referatet në semestrin e ardhshëm: historia e popullit shqiptar
nuk esht ende proejekti konkret: Pilot-projekt
planifikohen 2 ore ligjerata ne jave me Krist Colin
10 prezentimi i shoqatës në fillim të semestrit të ardhshëm gjatë fillimit të ores/ link në faqen e universitetit
ideja nga antaret: me kerku prej kancelaris te universitetit krejt email-adresat te studenteve me Muttersprache: Albanisch (Ardiani do te interesohet per ket detyre)
11 pagesat per antarsi
problemi: nuk kemi marr ende emailat nga anataret per me kompletu listen e antarve
jan shperndare disa flet pagesat ne GV
avantazha nese pagoni : p.sh. nuk pagohet hyrja per 28.nentor ose per naj party tjeter


Protokoli III

pjesemarres: Antaret edhe kryesia
mungojn: Perparim, Luljeta, Fehmije
protokolistja: Njomza, Fehmije
tema: organizime gjate semestrit
vendi: AKI
data: 02.11.06
koha: prej: 18:00 deri:

nr. perfundime, vendime, projekte
1 Dokumentarfilm
Robini i lyp 10 shqiptare edhe 10 zvicrane per te prezentuar ket filmin, cili esht per dy shqiptare ne Vushtri prej 20 – 30 vjeqar. Rezultati do te tregon se qka mendojn zvicranet edhe shqiptaret per ket film
2 Ligjerata per historin shiqptar
Kjo esht hera e pare qe ne zvicer ka filluar nje ligjerate per popullin shqiptar ne universitetin e Cyrihut. Ne ligjeraten e pare jan prezentuar deri tash tezat te ndryshme nga autoret shqiptare edhe te huaj per historin e popullit shqiptar
3 Festa e flamurit 28. Nentor
Festa do te mbahet ne Sugarlounge, fillon ne ora 20.30. Gjate mbremjes do te kemi dy kengtare edhe nje DJ, ende nuk esht definitiv se cilli DJ do te jete (DJ Astra ose Toni). Hyrja per festen esht 15 Fr.
Njomza propozon qe te kemi ne fillim te festes nje lloj prezentacion nga babai i Likes (apo dikush tjeter) per historin shqiptare.
Vlora mendon se do te ishte mire qe te kemi diqka historike (symbole) per 28. Nentorin.
4 Organizimi i nje debite politike
Ky organizim nuk esht ende definitiv, do me thon esht ne zhvillim. Planifikohet te mbahet ne mesen e dhjetorit. Ne kete organizim duam te ftojm perfaquesisit te LDKse & PDKse si ashtu edhe print te studentave. Pritet qe studentet te pergadisin pytjet per debaten, cillat tani diskotohen bashk me perfaquesisit, print edhe natyrisht studentat.
Temat per biseden edhe pytjet: lusim gjith antaret qe te gjitha idet edhe sygjerimet te cilat i kan lidhur me debatin qe te na dergojn ne email adresen kontakti@studenti-zh.ch me qellimin qe te kemi nje debat sa me te mire edhe sa me te frytshem lidhur me temen. Si ashtu edhe idejat lidhur me mysafirt e debates (kush do te ftohet ne debate?)
Nje propozim esht: dy politikane te prezentojn diqka nga partia e tynve.
Diskutohet qe te informojm edhe firmat shqiptare ne zvicer per kete organizim.
5 Organizimet te ndryshme
Planifikohen ne kete semester prap organizimet:
Gleitschirmfliegen
Bowling
Billiard
Rinora
Xhemaili mendon se informimi per keta organizimet ka qen shum vone. Kerkojm falje per njoftimin me vones!
6 Antarsija
Pagesat : deri tash kan paguar vetem 6 antare per antarsine.
Plakatat e folijet: kryesija ka shtype plakata edhe folje, te cilat i ka qit ne projektor ne ligjeratat te ndryshme, me qellim qe ti informojm studentat shqiptar sidomos studentat te ri per shoqaten tond edhe per do organizata te shoqates.
Email adresat te studenteve te ri me Muttersprache Albanisch: kemi lyp prej sekretarjatit krejt email adresat te studentave shqiptare per me i informu permes emailit per shoqaten tend.