Shoqata Studenti | Info
15817
page-template-default,page,page-id-15817,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Info

Një grup studentësh shqiptar, takoheshin vazhdimisht në mënyrë informale rreth vitit 2000. Vetëm një vit pas luftës në Kosovë dhe në prag të luftës në pjesën shqiptare të Maqedonisë së Veriut (të sotshme) vendosën të formonin Shoqatën Studentore Shqiptare “Studenti”.

Pra konteksti në të cilin u formua “Studenti” ishte mjaft i trishtë, për të mos thënë tragjik, sidomos duke pasur parasysh që kishte anëtar të asaj kohe që bënë burg për shpërndarje të librave.

Sot, situata është ndryshe. Por “Studenti” është dhe ka qenë i formuar nga dhe për studentët shqiptar në Cyrih, dhe përbën një platformë informative, ndërrjetizuese dhe zëdhënëse për studentët.