Shoqata Studenti | Rreth Nesh
16221
page-template-default,page,page-id-16221,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Rreth Nesh

Historiku dhe Qëllimi

Shoqata Studenti është shoqatë kulturore e cila angazhohet për studentët shqipëtar dhe për kulturen shqipëtare në zvicër. Ne gjithmonë e ndjekim një vijë apolitike dhe ndalojmë çështjet partiake. Megjithëse shoqata është për pranimin dhe tolerancën fetare, ajo gjithashtu është e lirë nga të gjitha fetë.

 

Shoqata Studenti është nga studentë dhe për student dhe i ndjekë tre qëllime:

 

 • Përfaqësimi i identitetit dhe kultures shqipëtare
  • Ligjerata të ndryshme për historinë, kulturen, dhe gjuhën shqipëtare
  • Reprezantimi të kultures shqiptarë në institucione universitare në Zvicër
  • Projekte për ngritjen e identitetit shqiptarë
 • Ngritja i komunitetit shqiptarë në zvicër
  • Aktivitete dhe Evenimente të ndryshme ku mund të krijohen kontakte interpersonale
  • Mirëmbajtja e një rrjetit dinamik dhe praktik
  • Mbështetje nga komuniteti në sfidat studentore
 • Argëtim në jetën studentore
  • Udhëtime
  • Festa (Sofra, BQM, Rinora)
  • Aktivitete sportive

Aktivitetet

Meet Studenti

 

Ky eveniment organizohet cdo vit në fillim të semestrit vjeshtor. „Meet Studenti“ u mundëson studentëve të ri të njihen me studentët aktual ose me ish-studentët, me qëllim këmbimin e eksperiencave në mes veti, si dhe informimin për procesin e studimeve dhe për karrierën pas studimeve.

Takimi Vjetor

 

Çdo vit, shoqata „Studenti“ organizon një mbrëmje festive për 28 Nëntorin, e cila mbahet në klubin „Rinora 4“. Organizimi bëhet mbi të gjitha nga ana e shoqatës, ku marrin pjesë grupe të ndryshme vallëzimi si dhe grupe muzikore.

Ligjeratë

 

Çdo semestër mbahet të paktën një ligjeratë me tema të ndryshme si: histori, literaturë, kulturë, gjuhë, ekonomi, etj.

Takimi ne BQM

 

Jedes Semester findet mindestens ein Gastvortrag statt. Die Themen erstrecken sich von Geschichte, Literatur, Kultur bis zu Sprache oder Wirtschaft.

BQM – Treff

 

Gjatë semestrit, çdo të dytën jave (ditën e martë), studentët takohen për një pije në BQM. Regjistrimi në këtë takim nuk është i detyrueshm.

Mbrëmje filmi, Bowling, Patinazh

 

Në mënyrë spontane organizojmë edhe mbrëmje filmi, luajmë Bowling ose shkojmë në patinazh.

Kryesia

Hyseni Iseni

CO-President

Eleonit Smajli

CO-President

Hana Çeku

Financa

Albin Mamuti

IT

Flakë Haziri

Media Sociale

Rilind Sulja

Menagjim eventesh

Krenar Sherifi

Menagjim eventesh

Diellza Hyseni

Komunikim