Shoqata Studenti | Site Default
1
archive,author,author-studenti,author-1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Author:

Ort: ETH HG Alumni Pavillion (ETH Hauptgebäude)

Traktandenliste:

1. Administration
– Annahme Protokoll 2023
– Präsentation Traktanden 2024

2. Rückblick FS23/HS23
– 28 Nëntori

3. Finanzen

4. Ausblick FS24/HS24

6. Varia

7. Vorstandswahlen

Vorschläge für die Traktanden können bis Dienstag, 20.03.2023, 18:00Uhr eingereicht werden.

Aktuelle Statuten
Protokoll 2022

Të hënën, më 04.03.2024, është Dita e Inxhinierëve në mbarë Botën.
E kemi kënaqësinë që në këtë ditë në ETH Zürich të mirëpresim shoqatën AES „Albanian Engineering of Switzerland“ për një prezantim të shoqatës së tyre. Pas prezantimit, do të kemi mundësinë të shtrojmë pyetje rreth jetës profesionale pas studimeve dhe aktiviteteve të shoqatës.

Ora: ​19:00 – 20:30
Vendi: ​ETH – HG E3

Në fund të mbrëmjes jeni të ftuar për një koktej rasti, me ç’rast e kemi mundësinë për të biseduar me anëtarët e AES-it.
Albanian Engineering of Switzerland është një shoqatë që organizon dhe përfaqëson profesionistë të inxhinierisë, përfshirë edhe ish-studentë të ETH, UZH dhe ZHAW. AES-i ka mbi 120 anëtarë, 65 prej tyre anëtarë aktivë, në të gjithë Zvicrën.

Sinqerisht,
Studenti

Liebe Studierende,

Am Montag, dem 04.03.2024 findet weltweit der Engineers’ Day statt.
Wir freuen uns an diesem Tag an der ETH Zürich den Verein AES «Albanian Engineering of Switzerland» bei uns zu einer Vorstellung Ihres Vereines begrüssen zu dürfen. Nach der Vorstellung erhalten wir die Möglichkeit, Fragen zum Berufsleben und ihrer Vereinstätigkeit zu stellen.

Uhrzeit: ​19:00 – 20:30
Ort: ​​ETH – HG E3

Ein Apéro am Ende der Veranstaltung, um mit den Vereinsmitgliedern in Austausch zu treten ist organisiert, zu welchem wir euch alle herzlich einladen.
Albanian Engineering of Switzerland ist ein Berufsverband, der albanischsprachige Berufstätige im Ingenieurwesen, darunter auch Alumni der ETH, UZH, und ZHAW, organisiert und vertritt.

Freundliche Grüsse,
Studenti

🇦🇱 Bashkangjitu me ne për festën e 28 Nëntorit!

Me datë 09.12.2023 do fillojmë me një darkë në formatin „Flying-Dinner“ që kalon pastaj në një „Networking-Event“. Rezervo tani biletën tënde për një mbrëmje të paharrueshme me muzikë live nga Elita 5 dhe DJ!

Linku per bileta gjindet ne bio te faqes!

Ju mirëpresim!
Studenti

🇨🇭Feier mit uns das „28 Nëntori“ Fest am 9. Dezember 2023! Geniesse ein exklusives Flying-Dinner, das nahtlos in ein spannendes Networking-Event übergeht. Sichere dir deine Tickets für eine spektakuläre Party mit Live-Musik von Elita 5 und DJ-Sets.

Der Link steht in der Bio unserer Seite!

Wir freuen uns auf euch!
Studenti

Të dashura studente e të dashur studentë,
të dashur alumni

Kemi kënaqësinë të mirëpresim Dr. Gent Carrabregun të enjten e ardhshme në Universitetin e Zürich-ut për një ligjërat me titullin «Prejardhja e mendimit të Ukshin Hotit».

Data: E enjte, 30.11.2023, ora 18:30
Vendi: UZH Hauptgebäude, KOL-F-104

Ligjërata është e hapur për të gjithë dhe do të mbahet në shqip.

Sinqerisht,
Shoqata Studenti

Liebe Studierende, liebe Alumni

Wir freuen uns, Dr. Gent Carrabregu am kommenden Donnerstag an der Universität Zürich für einen Gastvortrag mit dem Titel „Das Denken Ukshin Hotis: Eine Genealogie“ begrüssen zu dürfen.

Datum: Donnerstag, 30.11.2023, um 18:30 Uhr
Ort: UZH Hauptgebäude, KOL-F-104

Der Gastvortrag wird in albanischer Sprache gehalten und steht allen Interessierten offen.

Shoqata Studenti

🇦🇱 Të dashura studente, të dashur studentë,

Kemi kënaqësinë të mirëpresim Dr. Atdhe Hetemin të enjten e ardhshme në Universitetin e Cyrihut për një prezantim të librit të tij „Lëvizjet Studentore për Republikën e Kosovës“.

Data: E enjte, 23.11.2023, ora 19:00
Vendi: UZH RAA-G-15

„Lëvizjet Studentore për Republikën e Kosovës“ bazohet në disertacionin e Dr. Hetemit nga Universiteti Gent në Belgjikë. Vepra heton kontributet e rëndësishme të lëvizjeve studentore shqiptare në themelimin e Republikës së Kosovës në vitet 1968, 1981 dhe 1997.
Duke përdorur një qasje historiko-institucionale, Hetemi shqyrton rolin e institucioneve arsimore, veçanërisht të Universitetit të Prishtinës, në emancipimin studentor.

Dr. Atdhe Hetemi mori doktoraturën në vitin 2020 në Universitetin e Gentit, Belgjikë, dhe aktualisht punon si hulumtues dhe ligjërues në Universitetin Hasan Prishtina në Kosovë.
Ju mirëpresim!

Sinqerisht
Studenti

🇨🇭Liebe Studierende,

Wir freuen uns, Dr. Atdhe Hetemi kommenden Donnerstag an der Universität Zürich zu einer Buchpräsentation seines Werkes «Student Movements for the Republic of Kosova» begrüssen zu dürfen.

Datum: Donnerstag 23.11.2023, 19:00 Uhr
Ort: UZH RAA-G-15

«Student Movements for the Republic of Kosova» basiert auf Dr. Hetemis Dissertation an der Universität Gent in Belgien. Er untersucht die bedeutenden Beiträge zur Gründung der Republik Kosova der albanischen Studierendenbewegungen in den Jahren 1968, 1981 und 1997.
Mit Hilfe eines historisch-institutionalistischen Ansatzes untersucht Hetemi die Rolle von Bildungseinrichtungen, insbesondere der Universität Prishtina, auf die studentische Emanzipation.

Dr. Atdhe Hetemi promovierte 2020 an der Universität Gent, Belgien, und arbeitet derzeit als Forscher und Lehrbeauftragter an der Universität Hasan Prishtina in Kosova.

Freundliche Grüsse
Studenti

Të dashura studente të dashur studentë,

Programin e nëntorit do e fillojmë me filmin „Nëntori i ftohtë“ i cili do shfaqet të enjten me 02.11.2023 në ora 18:30 në Universitetin e Cyrihut.

„Nëntori i ftohtë“ përshkruan jetën e një shqiptari nga Kosova i cili punon si arkivist në një ndërmarrje shtetërore, në Kosovën e fillim viteve ’90. Duke u përballur me apartheidin e instaluar pas suprimimit të autonomisë së Kosovës, vendoset para nje zgjedhje pa zgjidhje të mirë.

Filmi do të shfaqet në gjuhën shqipe me titra anglisht.

Sinqerisht
Studenti

Liebe Studierende

Pünktlich zu Beginn des Novembers, werden wir den Film „Cold November“ am Donnerstag, dem 02.11.2023 um 18:30 Uhr, an der UZH (KOL-F-101) gemeinsam schauen.

„Cold November“ beschreibt das Leben eines Albaners aus Kosova, der in den frühen 90er Jahren in einem staatlichen Unternehmen als Archivar arbeitet. Konfrontiert mit der Apartheid, die nach der Aufhebung der Autonomie Kosovas installiert wurde, steht er vor einer Wahl ohne richtige Lösung.

Der Film wird auf albanisch gezeigt mit englischen Untertiteln.

Freundliche Grüsse
Studenti

Datum: 28.03.23, um 19:30Uhr
Ort: ETH HG F33.5 (ETH Hauptgebäude)

Traktandenliste:

1. Administration
– Annahme Protokoll 2022
– Präsentation Traktanden 2023

2. Rückblick FS22/HS22

3. Finanzen

4. Federata
– Reise nach Kalabrien

5. Ausblick FS23/HS23

6. Varia
– Einführung Co-Präsidium

7. Verabschiedung ehemaliger Vorstandsmitglieder

8. Vorstandswahlen

Vorschläge für die Traktanden können bis Dienstag, 28.03.2023, 18:00Uhr eingereicht werden.

Aktuelle Statuten
Protokoll 2022


„Gjuha jonë, sa e mirë,
sa e ëmbël,sa e gjerë,
sa e lehtë, sa e d‘lirë
sa e bukur, sa e vlerë“
⁃ Naim Frashëri

Të dashura studente, të dashur student

Kemi nderin të ju ftojmë në tryezën e rrumbullakët me Prof. Dr. Dr. Naxhi Selimi. Albanologun, i cili sot ligjeron në fakulltetin e pedagogjisë në Schwyz të Zvicrës dhe vepron si udhëheqës i didaktikës lëndore të gjuhës gjermane poaty.

Duke u mbështetur në programin e Prof. Selimit do të tematizojmë vlerat e gjuhës shqipe dhe të përdorimit të saj në diasporë. Në ndërlidhshmëri me projektin hulumtues «Shqip në përditshmëri» realizuar nga Universität Zürich, Ludwig-Maximilians-Universität München dhe PH Schwyz. Projektin hulumtues në fjalë mund ta shkarkoni nga vegëza e mëposhtme:
https://zenodo.org/record/6358543#.YzsPWnZBy5d

Kur: të enjten, 13.10.22, nga ora 19:00 – 20:30
Ku: ETH HG E 23 (në ndërtesën kryesore të ETHZ)

Këtë në kuadër të fillimit të një serie tryezash të rrumbullakëta, me synimin e kyçjes së punimeve shkencore bashkëkohore mbi shqiptarët, gjuhën dhe kulturën, të bëra në Zvicër, me anëtarët e shoqatës tonë dhe anasjelltas.

Ejani që të bashkëbisedojmë dhe ta zhvillojmë një shkëmbim të pyetjëve, përvojave dhe mendimeve tona.

Gjitha të mirat,
Shoqata Studenti


Liebe Studentinnen, liebe Studenten

Wir haben die Ehre euch an eine weitere Diskussionsrunde einladen zu dürfen und gemeinsam mit Prof. Dr. Dr. Naxhi Selimi Platz zu nehmen. Der Albanologe doziert aktuell an der pädagogischen Hochschule im Kanton Schwyz.

Basierend auf dem Programm von Prof. Selimi werden wir uns die albanische Sprache und dessen Gebrauch in der Diaspora unterhalten.

Die Freude liegt ganz unsererseits ihn an unserem runden Tisch willkommen heissen zu dürfen. Wir freuen uns auf einen spannenden Austausch. Dies im Zusammenhang mit dem Forschungsprojekt “Albanisch im Alltag” durchgeführt durch die Universität Zürich Ludwig-Maximians-Universität München und PH Schwyz.
Die genannte Publikation findet ihr unter folgendem Link:
https://zenodo.org/record/6358543#.YzsPWnZBy5d

Wann: Donnerstag, 13.10.22, 19:00 – 20:30 Uhr
Wo: ETH HG E 23 (im Hauptgebäude der ETHZ)

Der Event wird eingebettet in eine Reihe von “round tables”, stets das Ziel verfolgend akutelle Forschungen in der Schweiz über Albaner, die Sprache und die Kultur unseren Mitgliedern nahe zu bringen.

Kommt vorbei und tragt einem interessanten Dialog bei. Lasst uns Fragen, Ideen und Gedanken miteinander teilen.

Liebe Grüsse
Shoqata Studenti