Shoqata Studenti | Ligjërat Dr. Atdhe Hetemi “Student Movements”
18557
post-template-default,single,single-post,postid-18557,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Ligjërat Dr. Atdhe Hetemi “Student Movements”

Ligjërat Dr. Atdhe Hetemi “Student Movements”

🇦🇱 Të dashura studente, të dashur studentë,

Kemi kënaqësinë të mirëpresim Dr. Atdhe Hetemin të enjten e ardhshme në Universitetin e Cyrihut për një prezantim të librit të tij „Lëvizjet Studentore për Republikën e Kosovës“.

Data: E enjte, 23.11.2023, ora 19:00
Vendi: UZH RAA-G-15

„Lëvizjet Studentore për Republikën e Kosovës“ bazohet në disertacionin e Dr. Hetemit nga Universiteti Gent në Belgjikë. Vepra heton kontributet e rëndësishme të lëvizjeve studentore shqiptare në themelimin e Republikës së Kosovës në vitet 1968, 1981 dhe 1997.
Duke përdorur një qasje historiko-institucionale, Hetemi shqyrton rolin e institucioneve arsimore, veçanërisht të Universitetit të Prishtinës, në emancipimin studentor.

Dr. Atdhe Hetemi mori doktoraturën në vitin 2020 në Universitetin e Gentit, Belgjikë, dhe aktualisht punon si hulumtues dhe ligjërues në Universitetin Hasan Prishtina në Kosovë.
Ju mirëpresim!

Sinqerisht
Studenti

🇨🇭Liebe Studierende,

Wir freuen uns, Dr. Atdhe Hetemi kommenden Donnerstag an der Universität Zürich zu einer Buchpräsentation seines Werkes «Student Movements for the Republic of Kosova» begrüssen zu dürfen.

Datum: Donnerstag 23.11.2023, 19:00 Uhr
Ort: UZH RAA-G-15

«Student Movements for the Republic of Kosova» basiert auf Dr. Hetemis Dissertation an der Universität Gent in Belgien. Er untersucht die bedeutenden Beiträge zur Gründung der Republik Kosova der albanischen Studierendenbewegungen in den Jahren 1968, 1981 und 1997.
Mit Hilfe eines historisch-institutionalistischen Ansatzes untersucht Hetemi die Rolle von Bildungseinrichtungen, insbesondere der Universität Prishtina, auf die studentische Emanzipation.

Dr. Atdhe Hetemi promovierte 2020 an der Universität Gent, Belgien, und arbeitet derzeit als Forscher und Lehrbeauftragter an der Universität Hasan Prishtina in Kosova.

Freundliche Grüsse
Studenti