Shoqata Studenti | event-22
791
archive,category,category-event-22,category-791,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

event-22


„Gjuha jonë, sa e mirë,
sa e ëmbël,sa e gjerë,
sa e lehtë, sa e d‘lirë
sa e bukur, sa e vlerë“
⁃ Naim Frashëri

Të dashura studente, të dashur student

Kemi nderin të ju ftojmë në tryezën e rrumbullakët me Prof. Dr. Dr. Naxhi Selimi. Albanologun, i cili sot ligjeron në fakulltetin e pedagogjisë në Schwyz të Zvicrës dhe vepron si udhëheqës i didaktikës lëndore të gjuhës gjermane poaty.

Duke u mbështetur në programin e Prof. Selimit do të tematizojmë vlerat e gjuhës shqipe dhe të përdorimit të saj në diasporë. Në ndërlidhshmëri me projektin hulumtues «Shqip në përditshmëri» realizuar nga Universität Zürich, Ludwig-Maximilians-Universität München dhe PH Schwyz. Projektin hulumtues në fjalë mund ta shkarkoni nga vegëza e mëposhtme:
https://zenodo.org/record/6358543#.YzsPWnZBy5d

Kur: të enjten, 13.10.22, nga ora 19:00 – 20:30
Ku: ETH HG E 23 (në ndërtesën kryesore të ETHZ)

Këtë në kuadër të fillimit të një serie tryezash të rrumbullakëta, me synimin e kyçjes së punimeve shkencore bashkëkohore mbi shqiptarët, gjuhën dhe kulturën, të bëra në Zvicër, me anëtarët e shoqatës tonë dhe anasjelltas.

Ejani që të bashkëbisedojmë dhe ta zhvillojmë një shkëmbim të pyetjëve, përvojave dhe mendimeve tona.

Gjitha të mirat,
Shoqata Studenti


Liebe Studentinnen, liebe Studenten

Wir haben die Ehre euch an eine weitere Diskussionsrunde einladen zu dürfen und gemeinsam mit Prof. Dr. Dr. Naxhi Selimi Platz zu nehmen. Der Albanologe doziert aktuell an der pädagogischen Hochschule im Kanton Schwyz.

Basierend auf dem Programm von Prof. Selimi werden wir uns die albanische Sprache und dessen Gebrauch in der Diaspora unterhalten.

Die Freude liegt ganz unsererseits ihn an unserem runden Tisch willkommen heissen zu dürfen. Wir freuen uns auf einen spannenden Austausch. Dies im Zusammenhang mit dem Forschungsprojekt “Albanisch im Alltag” durchgeführt durch die Universität Zürich Ludwig-Maximians-Universität München und PH Schwyz.
Die genannte Publikation findet ihr unter folgendem Link:
https://zenodo.org/record/6358543#.YzsPWnZBy5d

Wann: Donnerstag, 13.10.22, 19:00 – 20:30 Uhr
Wo: ETH HG E 23 (im Hauptgebäude der ETHZ)

Der Event wird eingebettet in eine Reihe von “round tables”, stets das Ziel verfolgend akutelle Forschungen in der Schweiz über Albaner, die Sprache und die Kultur unseren Mitgliedern nahe zu bringen.

Kommt vorbei und tragt einem interessanten Dialog bei. Lasst uns Fragen, Ideen und Gedanken miteinander teilen.

Liebe Grüsse
Shoqata Studenti

Të dashura studente, të dashur student

Shpresojmë që keni filluar me mbarësi një semestër të mbushur me suksese. Për të ju mbështetur sadopak në fillimin e studimeve do të organizojmë një “Old meet Young”.

Këtë vit ftojmë studentët e ri të njoftohen pikërisht me studentët e viteve më të larta të bachelorit, masterit apo doktoraturës. Me qëllim që të mund të përfitoni nga informatat mbi studimet, të njihni shoqatën studentore shqiptare “Studenti” dhe programin tonë semestral, dhe të kyçeni sa më mirë në jetën studentore të ETHZ, UZH dhe ZHAW.

Kur: të premten, 30.09.2022, ora 18:30
Ku: Alumni-Pavillon (MM C 78.1), afer ndërtesës kryesore ETH HG / afër Polybahn

Pra, në qoftë se gjen pak kohë, na u bashkangjit në këtë mbrëmje të këndshme plot surprisa.

Gjithë të mirat dhe mirë u pafshim
Shoqata Studenti


Liebe Studentinnen, liebe Studenten

Wir hoffen ihr seit gut ins neue Semester gestartet, welches hoffentlich von vielen Erfolgen geprägt werden wird. Um euch zu unterstützen organisieren wir ein “Old meet Young”.

Wir laden alle neuen Studierendent teilzunehmen und ebenfalls Studenten von höheren Semester des Bachelor, Masters oder Doktoraturstudiums, um sich auszutauschen. Die Ziele des Abend sind, Informationen über das Studium sammel zu können, den Verein “Studenti” besser kennenzulernen und einen möglichst schnellen Anschluss an das Studentenleben an der ETH, UZH und ZHAW zu finden.

Wann: Freitag, 30.09.2022, 18:30 Uhr
Wo: Alumni-Pavillon (MM C 78.1), ganz in der Nähe des ETH Hauptgebäudes bzw. Polybahn

Im Verlauf des Events stellen wir euch unsere Semesteragenda vor und beantworten gerne eure Fragen.

Falls du Zeit findest, freuen wir uns über deine Gesellschaft bei einem Abend voller Überraschungen.

Liebe Grüsse und bis bald
Shoqata Studenti

Të dashura studente, të dashur studentë

Kemi nderin të ju ftojmë në Asamblenë e Përgjithshme 2022.
Data: më 03.03.2022, në ora 18:30
Vendi: ETH Alumni Pavillon (MM C 78.1)

Ku do të hedhim një sy pas, duke kujtuar eventet dhe projektet e 2021, do të bisedojmë mbi financa dhe federaten për të përfunduar me ndryshime të mundshme të statuteve dhe zgjedhjen e kryesisë së re.

Mirëpresim diskutime interesante dhe kritika konstruktive!

Gjithë të mirat
Kryesia “Studenti”


Liebe Studierende

Wir laden Euch herzlich an die Generalversammlung 2022 ein.
Datum: am 03.03.2022 um 18:30 Uhr
Ort: ETH Alumni Pavillon (MM C 78.1)

Einen Blick zurück werfend, erinnern wir uns an Events und Projekte des 2021, besprechen Finanzen und Föderation um schliesslich über allfällige Statutenänderungen abzustimmen und den neuen Vorstand zu wählen.

Wir erwarten interessante Diskussionen und konstruktive Kritiken!

Liebe Grüsse
Vorstand “Studenti”

Traktanden:

1. Administration und Protokoll GV 2021
2. Rückblick 2021
3. Finanzen
4. Federata
5. Ausblick 2022
6. IT
7. Wahlen
8. Feedback

Statuten 2021

GV_2021_Protokoll